Vad är nyttan med Proteinpulver?

Proteinpulver är ett pulver som man blandar ut i vätska för att sedan dricka. Enkelt förklarat är det ett kosttillskott, det vill säga att det fungerar som mat fast det är i pulverformat. Oftast tillverkas detta pulver av vassle, som i sin tur kommer från mjölk. Man utvinner vasslet ur mjölken då man tillverkar ost. Vid osttillverkningen tillsätter man löpe, vilket hjälper till med att skilja ut kasein och mjölkfett från själva vasslet. Efter den processen kan man filtrera och torka vasslet, för att på det sättet få fram olika halter av proteiner.

Man kan även hitta proteinpulver som är tillverkade av andra råvaror, som exempelvis soja, men det är inte så vanligt.

Varför man använder sig av proteinpulver kan variera. Det vanligaste är dock som ett komplement när man tränar. Det måste inte prompt vara i pulverform, men det är en mycket smidigare variant att ta med till gymmet än till exempel ett kycklingben. Proteinet som man tillför vid träningen hjälper till att skapa bättre träningsresultat, man är mätt längre, plus att det hjälper till att minska på mängden kroppsfett. Därför är det viktigt att få i sig rätt mängd protein när man tränar. Dock ska man tänka på att även om man inte tränar så behöver kroppen protein. Hur man ska veta vilken mängd protein man behöver får man sedan räkna ut. Om du tränar relativt mycket, då behöver kroppen ca 1,6 g/kg av din kroppsvikt. Med allt detta i huvudet, så kan du nu på ett enkelt sätt förbättra din träning och dina resultat.

Var vänder man sig för att få tag i ett bra proteinpulver? Som ni troligtvis redan har märkt, så är det en hel djungel där ute med olika kosttillskott. Tittar man på allt som finns, så kan man tro att man kan leva på tabletter och olika pulver i ett helt liv. Men alla märken och tillverkare håller inte samma kvalitet, och byta ut maten helt är absolut inte att rekommendera.

Om du tittar på nätet så kommer du att hitta en butik som heter bodylab. Denna sida säljer bra produkter, och har väldigt nyttig information om sina produkter, och även instruktioner hur de ska användas. Butiker som samarbetar med olika träningscentrum är att rekommendera, då det faktiskt vet vad de pratar om. Priserna mellan produkterna varierar lika stort som kvaliteterna, så det är bra att jämföra mellan olika sidor.

Om du är osäker på vilken variant som passar dig bäst, då kan du alltid kontakta kundservice och få hjälp den vägen. Där kan du lätt beskriva din situation, och de kan ta fram den produkt som passar just dig.

One thought on “Vad är nyttan med Proteinpulver?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *