Sydafrikaresor – drömmar om djur, natur, kultur och vin

Att resa till Sydafrika är för många en dröm, en dröm om ett spektakulärt landskap, vilda djur, utsökta viner, spännande havsutflykter och förförande kustvägar. Sydafrika passar stora som små likväl som för olika konstellationer, varför Sydafrikaresor erbjuder en mängd olika typer av resor, bland annat paket för familjer, bröllopsarrangemang, jaktresor och safaris där man kör bilen själv – boka din resa här.

För många börjar drömmen om både en och flera Sydafrikaresor med bilden av vilda djur och de flesta önskar att se ”the big five”. I begreppet ingår Afrikansk elefant, noshörning, Afrikansk buffel, lejon och leopard. Dessa är inte de största däggdjuren i Afrika utan uttrycket myntades i svunnen tid av jägare som ansåg att de fem nämnda djuren var de som var farligast att jaga till fots. Vid sidan av att ta besökarna för att se de vilda djuren erbjuder de flesta av Sydafrikas safariparker lyxiga vistelser med superba måltider och spafaciliteter. Det går att se djur även utanför safariparkerna; på Kaphalvön finns massor av babianer och i Simon’s Town finns en koloni på runt 3000 pingviner.

Vid sidan av djuren har många hört om Kaphalvön. Att i huvudorten Kapstaden se Taffelberget samtidigt som man omges av både Atlanten och Indiska Oceanen är ett spännande äventyr och här finns restauranger och aktiviteter för hela semestern. Längst söderut på Kaphalvön finner man Cape Point och Godahoppsudden, två historiska platser med hänförande natur och vyer.

En av världens vackraste kuststräckor, The Garden Route, lockar med såväl vacker natur som mängder av aktiviteter, bland annat utmärkta golfbanor, och längs vägen finns gott om bra mat- och badställen. Kanske väljer man att på ett av dessa ställen avnjuta ett av många utmärkta sydafrikanska viner. Stellenbosch tillhör ett av de mer kända vindistrikten och det är också en av de äldsta orterna i Sydafrika (efter Kapstaden) men det finns en mängd andra vinproducenter som lockar till besök och avsmakning.

Johannesburg har ett rykte om sig som en farlig stad men det är en av landets mest imponerande städer och kallas ”The city of Gold” sedan man år 1866 fann guld i området. Här kan man spendera många dagar utan att gå på samma trottoar två gånger och ett måste för många är ett besök i Soweto, det township som kom att spela stor roll i apartheidrörelsen.

Ett trevligt sätt att se mycket av Sydafrika är att resa med ett av världens lyxigaste tåg. Resenärerna transporteras på två dagar från Kapstaden till Johannesburg, eller tvärtom, och bjuds på omväxlande natur tillika en kulinarisk och kulturell tidsresa. Sydafrikaresor arrangerar gärna resan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *