Stugor i Danmark

Ett av de närmaste semesterresmålen som ger omväxling och är bekant på samma gång är grannlandet Danmark. Här finns det mesta för både små och stora. Ett enkelt sätt att uppleva Danmark är att hyra någon av de många semesterstugor som finns över hela landet på www.feriepartner.se. Några exempel på resmål för stugsemestern är Skagen, Legoland och Köpenhamn.

Skagen

Längst upp på Jyllands spets ligger Skagen. Här verkade de berömda Skagenmålarna där två hav, Skagerrack och Kattegatt möts. Skagenmålarna valde plats att måla på tack vare det berömda ljuset som finns i kustlandskapet. I Skagen finns stugor att hyra vid de många, långa, snövita stränderna. Vill man uppleva kultur finns bl.a. ett antal konstmuseer med Skagenmålarnas verk. Det går också att njuta av naturen. En strand passar bra för både bad och stillhet. Man kan enkelt ta med yoga utrustning i soluppgången eller solnedgången till stranden, lägga mattan på mjuk sand och känna vinden mot kroppen medan man sakta sträcker ut och stärker musklerna.

Legoland

Det är härligt med stränder för barnen, men många barn har nog koll på att resmålet Legoland finns i Danmark. En tur till Billund kan därför vara en riktig höjdpunkt för de små i familjen och faktiskt även de vuxna. Legoland är, förutom fullt av roliga åkturer och upplevelser, även en riktigt vacker park med blomsterarrangemang och fantastiska legostäder, flygplatser, tågstationer, filmmiljöer och världskända byggnader i miniatyr.

Parken är mycket väl underhållen och genomtänkt för besökarna, alltifrån den uppstyrda parkeringen till den vänliga personalen i parken med smidiga lösningar på det mesta en besökare kan behöva. Stugor finns att hyra, i ett flertal olika prisklasser nära Legoland eller i någon av de närliggande städerna Vejle eller Kolding. Väljer man en stugby finns det ofta mycket roligt för barnen att göra där man bor också, t.ex. pool, lekplats och lekrum. Lugna platser för en stunds yoga går också att hitta då naturen ständigt är nära i Danmark. Ta en titt på www.yogalove.se för att köpa yoga utrustning.

Köpenhamn

Den danska huvudstaden är också värd ett besök. Tivoli, Ströget, smörrebröd, modern design och mysiga restauranger i en härlig internationell blandning. Att hyra en stuga någon mil utanför Köpenhamn gör att man kan få det bästa av två världar. Storstadspuls under dagen och en lugn promenad i solnedgången på kvällen. Eller kanske det omvända, lantligt stugliv med bad, sol och motion på förmiddagen och därefte en stunds siesta och ombyte. Sist men inte minst en spännande kväll med middag i ett vaket och inbjudande Köpenhamn.

Oavsett vad man väljer är stugsemester i Danmark alltid en bra idé.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *