Strumpbyxor i stora storlekar

På internet är det inte alltid enkelt att hitta strumpbyxor i stora storlekar. Det är inte alla butiker som erbjuder kläder i större storlekar, och strumpbyxor är ett viktigt komplement för många kvinnors garderober. Oavsett om det är fest på gång eller en dag på kontoret kan ett par snygga strumpbyxor göra hela skillnaden i en outfit. Det kan även vara bra att veta att det finns saker man kan tänka på vid inköp. Kurviga kvinnor lär sig tidigt att vissa kläder kräver mer eftertanke innan inköp. Strumpbyxor är ett typexempel på det.

Kvalitet

Kvinnor av större modell måste kunna känna att kläderna håller, inte går sönder och att risken för pinsamma situationer är minimal. Köper man ett par strumpbyxor i dålig kvalitet är det lättare som kurvig kvinna att råka ut för revor i tyget eller till och med stora hål på synliga och eventuellt pinsamma ställen. En kurvig kvinna kräver även mer av styrkan i tyget då det ofta önskas att hålla lår, rumpa eller mage ”på plats”. Man kan då titta efter hur många denier plagget innehåller. Denier, eller den, som det kan förkortas som, är ett mått på masktätheten, alltså tjockleken på plagget. Tunna, skira strumpyxor ligger ofta på cirka 15-20 den och som kurvigare kvinna kan det vara bra att välja lite högre. Över 50 denier kan vara att rekommendera vilket då är tätare, lite varmare och håller bättre. Ju högre den, desto mindre genomskinliga är dock strumpbyxorna.

Mode

Ett par snygga strumpbyxor kan förändra självkänslan och en look totalt. Många ser det som att använda en accessoar istället för ett klädesplagg. Det finns mönster och färger i oändlighet men det blir genast svårare när det gäller strumpbyxor i stora storlekar. Urvalet begränsas över storlekar som 46 eller ibland till och med 44. Hittar man då endast svarta men i alla fall med något mönster så finns det några saker man kan tänka på. Vertikala mönster ger en illusion av längre och slankare ben medan breda vågräta ränder ger motsatt effekt. Hittar man olika färger är det ett roligt sätt att komplettera garderoben på. Väljer man en dag exempelvis en ganska mörk kombination av kläder kan ett par röda eller blårandiga strumpyxor verkligen ge det där lilla extra.

Klädesbutiker

Som kurvig kvinna är det svårare att hitta kläder och därför följer här en mindre lista på de större företagen som har ett utbud för storvuxna:

  • Zizzi – hitta här
  • Åhlens
  • Lindex
  • Kappahl
  • Ellos
  • H & M
  • Halens
  • Cellbes
  • Bonprix

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *