Hur man väljer nattduksbord till en kontinentalsäng

I varenda möbel- eller sängbutik finns det numera kontinetalsängar att köpa. Se urvalet hos Bättre Nätter. De har verkligen blivit populära och det är kanske inte så konstigt; de är bekväma, de är lite högre än klassiska sängar och på dubbelsängarna slipper man den där glipan i mitten som alltid brukar uppstå i den klassiska sängen.

Passande nattduksbord

Kruxet med ovan nämnda sängar är att de inte kommer med sängbord. Om man köper en klassisk ramsäng finns det med största säkerhet nattduksbord i matchande färg, material och design. Det spelar ingen roll om sängramen är träbrun med vackra sniderier eller vit med raka linjer, formgivaren ser nämligen alltid till att det går att köpa ett par passande sängbord. Eftersom olika kontinetalsängar är ganska lika varandra och inte har någon unik design att tala om, så skapas det sällan matchande sängbord. Det här ger köparen alla möjligheter i världen men samtidigt kan det te sig som ett stort problem; vad ska man välja och hur ska man tänka?

Storlek

Först och främst bör man veta hur stort utrymme som man har att tillgå. Här gäller det alltså att plocka fram måttbandet. Ett tips är att aldrig köpa en möbel utan att man med måttband har säkerställt att det tilltänkta utrymmet för möbeln är tillräckligt stort. Det kan även vara en god idé att fundera över sängbordets höjd. Vad är en snygg och bekväm höjd? Tänk här på att kontinetalsängar ofta är högre än klassiska sängar och de kan således kräva högre sängbord.

Med ben eller vägghängd

Man behöver inte ha ett klassiskt nattduksbord då det idag finns många trevliga alternativ att hänga på väggen. En del ser ut som enkla potatislådor utan vare sig utdragbara lådor eller fack medan andra är mer genomtänkta. Här bör man ta sig en funderare över vad som ska förvaras i och på sängbordet. Om man ska ha både en maffig sänglampa och en stor trave böcker så är ett bord med ben att föredra.

Förvaring

Det går att använda pallar eller stolar som sängbord men det är inte optimalt då det inte finns någon förvaring inuti dessa. Det flesta saker kan säkerligen förvaras ovanpå bordet men det är faktiskt så att många har sexleksaker, kondomer och liknande attiraljer i sovrummet och folk brukar inte vilja att dessa ska ligga synbara. Var ska man exempelvis lägga sina dildos om det inte finns någon låda på nattduksbordet? Har du inta några sexleksaker så hitta stort urval här.

Stil

Stilen är inte att förglömma. När nu sängen är så pass neutral så se till att välja ett sängbord som passar de övriga detaljerna i sovrummet. Därtill ska man naturligtvis gilla dess utseende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *