Hoverboard- En elegant förlängning av ens egen kropp

Så beskriver en del hoverboard-förare att det känns som när man väl lärt sig åka. Åh, det låter helt fantastiskt, det måste jag prova! Vad ska jag då tänka på när jag provar min nya hoverboard.

Allra först måste min hoverboard laddas och det kan ta 1-3 timmar, beroende på modell. Det kan kännas som långa timmar, men det är väl värt väntan. Försök att inte ladda ditt batteri längre än vad det står i bruksanvisningen eftersom det kan finnas en liten risk för överhettning och det är ju onödigt.

Efter lång väntan så är det äntligen dags. Det är bra att först prova att köra inomhus eftersom man då har något att hålla i sig i hela tiden. Det är rekommenderat att man kliver på sin hoverboard med båda fötterna så nära hjulen som man bara kan. Det är lättare att hålla balansen på så vis.

Som tur är så är en hoverboard självbalanserande, vilket betyder att fordonet utnyttjar avancerad teknik för att hålla sig horisontell och med lite övning så kommer du faktiskt att känna det som om din hoverboard är just som en elegant förlängning av din egen kropp. Vissa går så långt som att säga att genom att bara tänka på vart man vill åka så kör din hoverboard dit. I verkligheten är det dock viktigt att du håller blicken framåt och använder din kroppsvikt för att styra åt vilket håll du vill åka och hur fort det ska gå. Det är otroligt viktigt att du kan slappna av när du åker på din hoverboard. Kan du inte slappna av så kommer det att bli en ryckig färd och risken är stor att det inte går så bra. Du kan även få väldigt ont i fötter och ben om du står och spänner dig hela tiden och det är ju en njutningsfull åkning som du allra helst vill ha.

Det svåraste momenten verkar vara att just kliva på och kliva av sin hoverboard. Se då till att du har ett föremål att hålla dig i de första gångerna du använder din bräda och se till att du känner dig helt säker innan du ger dig ut på för långa äventyr. Det är bra att först bara lära sig att stå på sin hoverboard. Efter att man behärskar det, så kan man väldigt sakta och försiktigt luta tyngdpunkten lite, lite framåt. Försök att göra det så försiktigt så att du inte känner att du behöver kompensera för att det går för fort. Då är det lätt att råka i en slags självgungning eftersom man försöker kompensera fram och tillbaka och det kan då bli väldiga problem med att hålla balansen.

Allt är så klart individuellt och vissa lär sig så klart att åka fortfarande än andra. Men efter ungefär en timme så känner man sig ofta mycket mer säker. Man har kanske fått en känsla av hur man ska balansera och förstår hur det fungerar att köra framåt och hur man svänger. När man väl har fått in tekniken så är det inte svårt alls. Prova själv!

Se även denna sida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *