Elegant hem med fårskinn

Det danska designmärket Gubi kan få vilket hem som helst att se elegant ut. Den postmoderna stilen och de subtila färgerna skapar en stillhet och en rofylldhet. Det kan dock bli en aning tråkigt med alla dessa grå eller blå textilier liksom alla dessa melerade marmorytor och stålben. Ett tips är att piffa upp hemmet med kuddar och då gärna sådana som du har sytt själv så att du skapar din alldeles egna stil. En kudde utav fårskinn kan verkligen bli pricken över i:et.

Utgångspunkt

Gubis kollektioner består av soffor, stolar, bord och lampor i allsköns former. En riktigt klassisk möbel och en bra utgångspunkt i ett flärdfullt hem är Grand Piano soffan. Den ritades av Gubi Olsen år 1982 och som namnet anger kom inspirationen från stora flyglar. Soffans ryggstöd är vackert böjt och det är helt klart soffans blickfång då den för övrigt är ganska spartansk med sina ordinära ben och dova färg. Valbara färger är antracitgrå, dimgrå, marinblå och mörkgrön.

Ljuskällor

Varje soffa eller fåtölj behöver minst en ljuskälla och som det hängande alternativet passar dom vackra lampor från Gubi alldeles utmärkt. Dessa är formgivna av Louise Weisdorf och består av pendellampor där den yttre skärmen är både vridbar liksom roterbar åt alla möjliga håll. Dels ger det ett väldigt snyggt intryck och dels gör designen att ljusstrålen kan anpassas efter dina behov. Lamporna kommer i olika varianter av svart, vitt, mässing och krom. Varför inte hänga två av dessa lampor över ett par klassiska småbord vid soffans sidor? Det blir en vacker detalj samtidigt som det sparar plats på borden då inga bordslampor behövs.

Hemsydda kuddar

En färgklick är alltid härligt men vad andas lyx så som en fårskinnskudde? Det finns fina kuddar att köpa men att sy sin egen är riktigt roligt. Att sy i fårskinn är lite tidskrävande men det är desto mer tillfredsställande. Köpa en bra symaskin här.

Det finns trevliga kurser att gå om man är lite osäker men för den våghalsiga är det bara till att införskaffa ett fårskinn och ge sig på göromålet. Allt som behövs är två rektangulära skinnbitar som är lite större än den planerade kudden samt nål och tråd.

Lite små tips kan dock underlätta arbetet; ha gärna en sylvass nål då fårskinn är tjockt och vaxa gärna tråden så att sömnaden går lättare. Kanske har du stuvbitar av tyg och spets i dina gömmor? Kanske finns där några överblivna knappar? En hemsydd kudde kan mycket väl pimpas med vad helst man känner för.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *