Det finns väldigt snygga kläder med Spiderman

OK. Så vad betyder det att klä sig och vad vi väljer att klä oss i? På 80-talet blev det väldigt populärt att klä sig i märkeskläder. Idag betalar vi ibland lite extra för att köpa ett speciellt varumärke som vi speciellt tycker om, men det bilr allt viktigare att våra kläder faktiskt säger något om oss själva. Att klä sig i en Spiderman tröja betyder och påvisar helt andra attribut om min 6-åriga son skulle göra det, om min man skulle göra det, eller om jag som kvinna skulle göra det. Eller hur?

Modet idag är ganska fastställt och det är lätt att se vad som är ”inne” genom att endast kika i butiksfönstrena. Vill man vara lite mer individuell så måste man försöka hitta sin egen grej och något som berättar vem man verkligen är. Alla superhjältar har sina alldeles egna attribut och vi känner till dem över lag. I alla fall de mest kända superhjältarna som Spiderman, Hulken och Superman (glöm för allt i världen inte bort att det finns tjejer här också, så som Super woman och Wonder woman). Kanske förlikar inte vi tjejer oss med de kvinnliga superhjältarna så ofta, eftersom vi ofta redan är super women på vårt egna lilla sätt.

För våra små superhjältar i hemmet (söner och döttrar) så betyder detta ofta något helt annat. En superhjälte är någon man ser upp till och respekterar, precis som föräldrarna. Det är så klart underbart att se att så många barn tycker att det är så otroligt viktigt att det goda vinner över det onda. Vart skulle vi annars vara idag?

När man klär sig i kläder med en superhjälte på så kan man låtsas att man förflyttas genom rum och tid. Det finns inga gränser för fantasin och man kan låtsas att man verkligen är Spiderman och man tar sig an den rollen i några timmar. Ända tills det blir för tröttsamt att rädda världen och man hellre spelar lite dataspel. Det är dock otroligt viktigt för barn att spela dessa rollspel, eftersom de på så sätt skapar sin egen identitet och lär sig om världen runt omkring, så man ska främja detta beteende så mycket man bara kan som förälder.

Det är bra att det finns väldigt snygga kläder med Spiderman idag. Det gör saker och ting mycket lättare för oss föräldrar. Det finns även snygga utklädningskläder om din son gärna vill klä ut sig till Spiderman vid nästa maskerad eller födelsedagskalas. Unna dina barn att få klä ut sig till en superhjälte. Det får de flesta bara njuta av under några få år i livet. Tänk på att det är viktigt för att de ska hitta sin egen identitet. Det är mycket bättre att de vill klä ut sig till Spiderman än till Darth Vader eller någon annan elaking. Ta mycket bilder och njut av att titta på dem tillsammans. Din son kommer säkert att uppskatta att du visar ett foto när han är utklädd till Spiderman som 6-åring, på sin bröllopsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *